Legendaarinen Kane Records lopettaa Turussa olevan liikkeensä helmikuun lopulla. Voi itku. Kane on ollut tärkeä osa nuoruuttani. Aikanaan, kun kauppa tuli Salaman kupeelle, tuntui kuin olisi löytänyt taivaan. Enää ei tarvinnut matkustaa Tukholmaan ostamaan haluamiaan levyjään.
Ne kaikki sai Kanesta.
 
Muuttaessani Helsinkiin viime vuosituhannella, jätin Kanen. Helsingistä löytyi onneksi Kettunen, jonka mustavalkoisessa muovikassissa tuli kanniskeltua vinyylejä kotiin parikin kertaa viikossa.
 
Joka Turun reissullani olen käynyt Kanessa, kartuttanut levykokoelmaani vanhoilla klassikoilla edulliseen hintaan. Nyt mietin, onko minulla enää mitään syytä tulla Turkuun? Minne menen, mistä saan ostettua levyjä?
 
Laiha lohtu on, että Kane jatkaa nettikauppaa. No, onneksi edes sitä.
 
Kiitos Kane menneistä, upeista hetkistä, joita olen kokenut selaillessani kaupan olevaa musiikkia, ensin vinyylejä, myöhemmin ceedee-lätysköitä, joiden ihanuusarvo on kyllä olematon. Ovathan ne käteviä soittaa, mutta ei sitä näin vanhemmiten saa enää mitään selvää kansiteksteistä. Kuvatkin ovat ceedeen kannessa niin onnettoman pieniä ja surkeita.
 
Kane Forever!
 
Turun Sanomien artikkeli lopettavasta Kanesta löytyy täältä.