Hämeenlinnan pääkirjastossa oli maanantaina 16.8. SuviAnniina Rothstenin näyttelyn avajaiset.

SuviAnniina kertoo saavansa inspiraation valokuvaukseen ja kollaasitöihin ympäröivästä elämästä, luonnosta ja ihmisistä. Myös kokeilunhalu ja ilo tekemisestä ovat tärkeitä luovan prosessin käynnistäjiä.

Ensimmäiseen näyttelyynsä SuviAnniina oli koonnut ja ripustanut kaksikymmentä valokuvaa ja kymmenen digikollaasia.

SuviAnniinan valokuvat ovat herkkiä, lähes udunomaisia kurkistuksia luontoon tavalla, joka kertoo kuvaajan kyvystä nähdä se pieni, joka muilta jää näkemättä. Hetken, tunnelman vangitsijana SuviAnniina on parhaimmillaan. Valokuvat, jotka ovat yhdistelmäkuvia tai muuten manipuloituja, näyttävät katsojalle sadun, tarinan alun missä kaikki on mahdollista. Kuvat herättävät katsojan mielikuvituksen.

Kuvista henkii myös rauha, seesteisyys, tavoiteltava olotila nykyaikana. Pysähtyminen, katsominen, kuuleminen, tunteminen on tärkeää. Hetkessä on kaikki. Juuri sellaisia hetkiä SuviAnniina on tallentanut.

SuviAnniinan kollaasit ovat värikylläisiä, runsaita, täynnä yksityiskohtia, jotka voivat jäädä katsojalta näkemättä ensisilmäyksessä. Katsominen vaatii jälleen sen pysähtymisen, aistien avaamisen kokemukselle.

Kolmekymmentä työtä näyttelyssä on kunnioitettava määrä taiteilijalle, joka näyttelyesitteessä kertoo: "Valokuvausta ja kuvankäsittelyä vuodesta 2009." Mikäli vuodessa lahjakkuus puhkeaa tällaiseen loistoon, mitä voimmekaan odottaa tulevilta vuosilta? Paljon. Olen varma siitä.

SuviAnniinan töihin pääsee tutustumaan Hämeenlinnan pääkirjastossa (Lukiokatu 2) 16-22.8.2010. Näyttely on samalla myös myyntinäyttely.

Kuvakooste avajaisista on täällä.