Helsingin keskustassa on kohtuullisesti kahviloita, lattea ja wienerkänttyä saa melkein joka kulmassa, mutta koska kahvilat sijaitsevat keskustassa, hinnat ovat sen mukaiset. Peruskahvi maksaa helposti kolme euroa, erikoiskahvit tietenkin enemmän, kakkupala viisi euroa ja suolainen pala piirakkaa kuusi-seitsemän euroa.

Eli yhtä hyvin voi mennä lounaalle, saa samalla rahalla enemmän.

 

Jos ei nyt kuitenkaan tee mieli lounasta vaan todellakin haluaa vain sen kahvin ja jotain pientä purtavaa, poikkea rautatieaseman kyljessä kulkevalle Elielin kauppakujalle ja siellä Isabella Cafe-kahvilaan. Kahvila sijaitsee kauppakujan keskellä olevassa aulassa. Loistava paikka istua ja katsoa ihmisiä, joilla on kamala kiire jonnekin.

 

Kahvilan vitriinissä on tarjolla kahdella ja puolella eurolla hyvän kokoinen pala fetapiirakkaa, viininlehtikääryleitä parilla eurolla, juustocroissanteja ja kolmioleipiä. Suosittelen mozzarella-pesto-tomaattikolmioleipää kahvin kera, hinta kolme euroa. Siis yhteensä.

Kahvila myy reissumiestä ja täytettyjä patonkeja edullisesti, samoin salaatit ovat kohtuuhintaisia. Jälkiruuaksi voi nauttia turkkilaisia makeisia, pullaa tai munkkeja, niissäkin hinta-laatusuhde enemmän kuin paikallaan. Palvelu tiskillä on iloista ja nopeaa.

 

Isabellasta voit tietenkin ostaa myös tuotteita mukaan, jos sinulla on kiire sinne junalle.