606135.jpg


Kirsti Ellilä on kirjoittanut mainion historiikin Turun Portsassa sijaitsevasta Turun Työväen Asunto-osakeyhtiö Rannasta. Historiikki antaa elävää ajankuvaa taloyhtiön historiasta sadan vuoden ajalta.

Taloyhtiön perustamiseen liittyvät kiemurat, talojen rakentaminen ja kiinteistön kunnon ylläpitäminen on kuvattu värikkäästi.

Kirjassa on herkullisia otteita yhtiökokouksissa tehdyistä päätöksistä ja sopimuksista, autenttista ajankuvaa asioista, jotka puhututtivat silloin ja miksei nykyäänkin taloyhtiöitä.

Historiikin avulla rakentuu myös selkeä kuva yhteiskunnasta, joka muuttuu sadan vuoden kuluessa: sähköt hankitaan, kuten myös juokseva vesi joka asuntoon, myöhemmin myös sisävessat, asuntokohtaiset saunatkin.

Historiikki on kirjoitettu mukaansa tempaavasti ja lämpimällä huumorilla. Se, että ei itse ole asunut Portsassa tai ei ole kiinnostunut asunto-osakeyhtiöiden historiasta, ei todellakaan ole este lukea tätä kirjaa.

Ei ollut minullekaan:)

606137.jpg

*****

Kirja tulee myyntiin Föripuotiin, Turussa. Kirjaa on tarkoitus myydä myös Turku-seuran osastolla Turun Kirjamessuilla tulevana syksynä.