Tämä on viideskymmenes kuvasikermä Helsingin kaupunginosat haikailevat-kuvasarjassa. Täytyy sanoa, että kun aloitin sarjan kuvaamisen lokakuussa 2006, en käsittänyt, kuinka laaja Helsinki on. Pienihän se on noin maailman pääkaupunkien joukossa, mutta kaupunginosia täällä kyllä riittää!

Olen ulkoiluttanut kameraani monessa paikassa. Yleensä liikun kävellen, käytän satunnaisesti julkisia kulkuneuvoja, hyvin harvoin autoa. Kilometrejä on kertynyt mukavasti – yhden sunnuntaisen kuvausreissun pituudeksi on voinut helposti kertyä liki parikymmentä kilometriä. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan.

Kamerani on kiertänyt kantakaupunkia, osia itäisestä ja pohjoisesta Helsingistä, mutta vielä on paljon kuvattavaa: Pasilat, Pakilat, Haagat, Länsi-Helsingin lähiöt ja edelleen muutama kaupunginosa pohjoisessa ja idässä. Joka kaupunginosassa olen yrittänyt löytää jotain itselleni mieluisaa kuvattavaa, mahdollisesti uutta näkökulmaa kuvauskohteesta. Kuvat eivät ehkä kerro niinkään kyseisen kaupunginosan luonteesta kuin omastani. Joihinkin kuviin olen tyytyväinen, toisiin taas sitten en, mutta sen kummemmin en ole kuvia retusoinut tai käsitellyt. Kyseessähän on kuitenkin yhden ihmisen näkemys, ja siihen näkemykseen ei kuvan tekninen täydellisyys juurikaan kuulu. Kuvaan fiiliksellä, enkä itke, jos kuva on epätarkka tai kohiseva.

Ensimmäinen haikailu oli kuvattu Katajanokalla. Koska on viimeisen kuvan aika, sitä en vielä tiedä. Kaupunki kasvaa, laajenee, ja sen voi pilkota pienempiin osiin tarvittaessa. Vaikka kortteleihin ...

Jokainen kuvaamani kaupunginosa löytyy myös omalta sivultaan, löydät sivut blogin oikeasta sivupalkista.

Puoli sataa on juhlan aihe, olkaa hyvä, leivätön pöytä on katettu, juomissa kyllä riittää:)


830648.jpg


830650.jpgMeren suolainen
tuuli viilentää kadun.
Helle pakenee.


******

Herttoniemenranta