739852.jpg739853.jpg
739854.jpg739856.jpg
739855.jpg
Aikaisin aamulla Jyväskylän junaan ja päiväksi kuvaamaan Animeconin cossaajia. Pukuloisto oli upea, ryhmähalit suuria ja ilmaisia halauksia oli tarjolla yllin kyllin.

Animeconin lisäksi Finncon '07 oli käynnissä, mutta en niin jaksanut innostua paneeleista ja sen syvemmästä kirjallisuuden pohdinnasta, cosplay-asut kiehtoivat enemmän. Lisää kuvia tulee joskus myöhemmin, kun jaksan tutkia muistikorttia perusteellisemmin, tässä vain muutama kasvotutkielma.

Paluumatka Helsinkiin oli myös suuri elämys: kolmen tunnin pendolinomatka venyi kuuteen tuntiin kolmessa eri junassa. Matkaan sisältyi veturien nostamista kiskoille(ei sentään meidän junamme veturi), jonka johdosta odottelimme Jämsän asemalla parisen tuntia, ensin mahdollista junamatkan jatkumista ja sitten busseja. Lopulta paikalle tuli inter-city, jonka kyydissä pääsimme Tampereelle, kunhan ensin olimme ihailleet puolen tunnin ajan Oriveden metsiä. Juu, oli kaunista.
Juna oli tässä vaiheessa sanomattoman täynnä kerättyään kaikki kiskojen viereen jääneet matkalaiset, joten käytäväpaikka tarkoitti todellakin käytävällä istumista.
Oli mukavaa. Oikeasti. Oikeastaan nauratti vaan koko ajan.
Tampereella väki väheni ja pääsimme istumaan ihan penkkeihin, mutta parinkymmenen minuutin jälkeen kuului ilmoitus: "Hyvät matkustajat, näyttää siltä, että olemme kadottaneet veturimme".
Junallinen Helsinkiin haluavia suoritti syöksyn toiseen, Helsinkiin menevään junaan ja business-luokka oli kuin luotu meille, ei niin kiireisille matkustajille...
Kyseisen junan pysähtymättömyys asemien välillä tuli yllätyksenä joillekin matkaajille, joten Tikkurilassa junasta purkautui suurehko joukko väkeä, joka palasi paikallisjunalla taaksepäin, Riihimäelle ja niin poispäin.

Siis, miten veturin voi kadottaa? Onkohan se jo löytynyt?

Nyt nukkumaan, huomenna on oltava pirteä. Eikun siis tänään. Olen lähdössä Turkuun.
Junalla.

739858.jpg